PS Szeged

A NUTRI FOOD PLAN-ről

NUTRI FOOD PLAN társaság teljes szolgáltatástnyújtszakmai tanácsadás formájában, a testsúlycsökkenés folyamatos felügyeletével, táplálkozási és egészséges életmód tanácsadással. Ezt kínálja tanácsadó központok által és minősítéssel rendelkező táplálkozási szakértők segítségével egész Magyarország területén.

NUTRI FOOD PLAN szabadalmi rendszert alakított ki független tanácsadó központok üzemeltetésére. A testsúlycsökkentés optimalizációjának céljából ketogén VLCD és LCD diéták programjait követhetjük, valamint speciális táplálkozási programokat  hozott létre olyan egyének számára, akik valamilyen egészségi korlátokkal rendelkeznek.

A NUTRI FOOD PLAN Company 4 alapszakaszt mutat be:

1. NUTRI FOOD PLAN – Diet

2. NUTRI FOOD PLAN – Child

3. NUTRI FOOD PLAN – Medical

4. NUTRI FOOD PLAN –  Sport

A NutriFood TERMÉKEK ALKALMASAK:

 •  Elhízás és túlsúly esetén (metabolikus szindróma)
 •  Glükóz érzékenység, hiperinzulinémia esetén
 •  II-es típusú cukorbetegség esetén
 •  Ha magas vérnyomástól szenved
 •  Hiperlipidémia esetén
 •  Májzsírosodás esetén
 •  Alvási apnoe és krónikus légzési inszufficiencia esetében
 •  Ízületi porckopás és csontritkulás esetén
 •  Idegsebészeti és ortopéd műtéti beavatkozás előtt
 •  Ha narancsbőr problémákkal küzd
 • Bőrbetegségek esetén
 •  Testsúlycsökkenést megkövetelő műtétek előkészítőjeként (pl.: zsírleszívás, kolecisztektómia, koszorúér bypass, mesterséges ízület beépítése)
 •  Teherbeesési problémák esetén
 • Klimax miatti hormonális hatású testsúlynövekedés esetén
 • Egyéb-orvosával vagy táplálkozási szakértőjével való konzultáció után

A speciális NUTRI FOOD PLAN súlycsökkentő és táplálkozási programok a 40 éves tapasztalattal rendelkező híres francia cég együttműködésével jöttek létre, akik az MRP élelmiszerek gyártásának területén ismertek, mint az LCD (alacsony kalóriatartalmú) és VLCD (nagyon alacsony kalóriatartalmú) egész napot helyettesítő teljes értékű étrendprogramok.

Minden NutriFood termék megfelel az összes EU által előírt jogszabálynak, mindemellett hosszú távú tapasztalatokon alapuló, bizonyított gyártási eljárások felhasználásával készültek. Kifejlesztésükben, Dr. George L. Blackburn PhD. vezetése alatt, olyan szakemberek és specialisták vettek részt, akik világszerte elismertek a klinikai dietétika, táplálkozási orvostudomány és az elhízottság gyógyításának területén.

NUTRI FOOD PLAN termékek tudományos klinikai kutatások és széleskörű klinikai vizsgálatok alapján készültek, a Harvardi Egyetem Orvosi Karának elismert professzora Dr. George L. Blackburn PhD. tudományos tanácsának kutatásai alapján.  Széleskörű klinikai vizsgálatok alapján készültek, amelyek lehetővé tették a legegészségesebb és legmegbízhatóbb módszer kifejlesztését a hosszú távú testsúly optimalizációhoz.

Számos fogyókúrás módszer közül, amelyek elérhetőek Magyarországon is, a NUTRI FOOD PLAN programok az egyetlenek, amelyek teljes értékű étkezéshelyettesítőkként szolgálnak, amelyek szakértői felügyelet mellett 6 fogyókúrás program által valósulnak meg. Nincs szó étrend-kiegészítőkről, hanem egy tudományosan beállított rendszerről a helyes, és főleg az egészséges JO-JO hatás nélküli fogyás eléréséhez.

Étkezés és folyadékbevitel

Igen, kulcsfontosságú a napi három adag elfogyasztása. Ezek ugyanis olyan tápanyag-értékkel bírnak, amelyre a szervezetnek az egész nap folyamán szüksége van. Ugyanolyan fontos megenni vagy meginni a teljes adagot és nem csak annak felét.

Az éhségérzet a diéta első és második hetében jelentkezhet. Ez az érzés természetes, mivel egyszeriben sokkal kevesebb kalóriát fogyaszt naponta, és ez nagy változást jelent szervezetének. A harmadik hét elérkeztével az éhségérzet általában eltűnik és a szervezet hozzászokik az új táplálékhoz. Fontos, hogy ne szakítsa meg az étkezési tervet, mert megnövekedett kalóriabevitel esetén az éhségérzet is fokozódik, így Ön nem éri el a célját. Ezért javasoljuk, hogy bírja ki a végéig a diétába való beavatkozás nélkül.

A víz kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. Ebből adódóan ajánlott, tekintet nélkül arra, hogy diétázik-e vagy sem, naponta 2 – 3 liter vizet elfogyasztani. Az olyan diéta, amely a NutriFood-hoz hasonló ételeket tartalmaz, vízhajtó hatással bír a szervezetre. Kiszáradás esetén pedig felléphet fejfájás, fáradtság, hányinger vagy gyengeség érzet. Ezért nagyon fontos az elvesztett folyadék pótlása a szervezet számára. Az elegendő mennyiségű víz fogyasztása felgyorsítja a fogyás folyamatát, beleértve a káros anyagok kiválasztását a szervezetből. A napi folyadékmennyiséget osztja el több kisebb adagra, mivel nem biztonságos túl nagy mennyiségű vizet egyszerre elfogyasztani.

A NutriFood diéta során biztosan nem. Amennyiben gondot okoz a tiszta víz fogyasztása, ihat kávét cukor és tej nélkül, teákat (feketét, zöldet, fehéret, gyógynövényeset) vagy a NutriFood alacsony kalóriatartalmú ízesített italait, hogy szervezete jól hidratált legyen. A többi ital fogyasztása kizárt, mégpedig a cukortartalmuk és a citromsav esetleges előfordulása miatt, ami megzavarhatja a zsírégetést és a ketózis folyamatát.

A NutriFood diéta során az alkohol fogyasztása nem megengedett. Szervezetünknek nincs szüksége alkoholra, ezenkívül magas a kalóriatartalma – 7 kcal/gramm. Ez leállítaná a fogyás folyamatát, ezáltal pedig megzavarná az egész kezelést.

Igen, kávét fogyaszthat, de csak kis mennyiségben, valamint tej és cukor nélkül. Ha nem tud neki ellenállni, igyon inkább koffeinmentes kávét. A koffein serkentőanyag, mely befolyásolja sz emberi szervezetet, és a legrosszabb esetben zaklatottságot válthat ki. A kávé egészséges alternatívája a gyógynövényes tea, melyet szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthat.

A NutriFood diéta egy rendkívül kiegyensúlyozott étrendet biztosít, amely tartalmaz minden tápanyagot, melyre a szervezetnek szüksége van. A súlycsökkentő program során semmiféle tápanyaghiányt nem fog tapasztalni.

A cukormentes rágógumi nem ártalmas. Viszont ha ellen tud állni neki – ne rágja. Ha nem tud ellenállni, maximálisan 2 – 3 percig rágja, utána dobja el. A rágógumi ugyanis gyakran éhségérzetet idéz elő.

A NutriFood diéta fő előnye, hogy a kezelés során a szervezetnek nincs szüksége semmilyen vitaminpótlásra. Az ételek tápanyagtartalma kiegyensúlyozott, és elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Sokakat aggodalommal tölt el a súlycsökkentő diéta során, hogy ha naponta 1000 kcal-nál kevesebbet fogyasztanak el, testi tünetek jelentkeznek és egészségi állapotuk megromlik. Emiatt a NutriFood diéta esetében nem kell aggódni. Azok az emberek, akik ezen diéta segítségével fogytak le, megerősítették, hogy egészségügyi problémák nélkül sikerült leadniuk súlyfeleslegüket.

Igen, a diéta alkalmas vegetáriánusok számára is. A NutriFood egyetlen terméke sem tartalmaz húst. Magasabb viszont a D-vitamin tartalmuk, ami kifejezetten alkalmas a vegetáriánusok számára (sajnos, vegánok részére nem alkalmas). Ezen kívül a diéta biológiai termékekből tevődik össze, melyek elősegítik a gyorsabb felszívódást a szervezetben.

A napi három fő étel a magas kalóriatartalom miatt nem megfelelő, mint amennyit a többi NutriFood termék tartalmaz. Rendszeres fogyasztásuk megzavarhatja a ketózis szintjét. Következésképpen ez megzavarná a zsír lebontását és az egész fogyás leállásához vezetne. A COMPLETE program keretében fogyaszthat koktélokat, leveseket, kását, esetleg csokiszeletet, és a második hetet követően egy adagot fő étellel helyettesíthet.

Javaslatok, amik segíthetnek: